NU

22 april t/m 27 mei

 

SOLO

Maurice van Tellingen (NL)

"Dual' - werken in oplage

FOCUS # 3 (kabinet)

Sybille Pattscheck (DE)

4 encaustiek (bijenwas en pigmenten) werken op plexiglas

KAMER

Nanda Runge (NL)

Werken op papier & linnen

Presentatie "Landscape with robbed bank" (Een serie van 28 kleine werken)

 

 

 

 

Maurice van Tellingen

'Kleine stoep", MDF, cement, alkydverf, plexiglas, 16 x 15 x 11 cm

Ed.15

Het onderzoeksgebied van Maurice van Tellingen is de wereld van de dingen die wij voor onszelf maken om in te bestaan. Deze wereld die gevormd wordt door architectuur, mode en design past om ons heen als een schil. En zoals een heremietkreeft zich een vreemd omhulsel aanmeet als noodzakelijke bescherming, zo is deze schil voor ons een beschermende prothese waar we niet los van kunnen bestaan. Gekneed naar onze verlangens en angsten, kwetsbaarheden en grootheidswaan kan deze vorm dan ook begrepen worden als een afdruk van de menselijke conditie. En als onbedoelde taal verteld ze wellicht eerlijker en zonder censuur over onze psyche.

Maurice van Tellingen creëert driedimensionale modellen waar de feitelijke gebeurtenis nog moet plaatsvinden of net is afgelopen. Werk vol van sfeer en spanning zonder onderdeel te zijn van een verhaallijn, het drama ontvouwt zich elders, het is een beeld van een herinnering aan een gebeurtenis die nooit zal plaatsvinden. Van Tellingen werkt met alledaagse ruimtes waar zich niet of nauwelijks iets afspeelt en waar de tijd in een 'loop' ronddraait. Hij voert ons van het toneel waar het menselijk drama zich afspeelt direct de coulissen in. Hij toont ons een mysterieuze ruimte die op een poëtische manier een beeld geeft van de achterkant van onze samenleving.
Een kunst die de taal van de dingen onderzoekt en vervolgens inzet om een nieuwe poëzie te vinden.

Maurice van Tellingen

'Voordeur' (2016), MDF, kunsstof, alkydverf, 25 x 13 x 2 cm

Ed.15

 

Sybille Pattscheck

Zonder titels, encaustiek (bijenwas & pigmenten) op plexiglas, 35 x 30 x 4 cm (elk)

 

Nanda Runge

UvT- Tilburg (2008) penseeltekening, inkt op 300gr aquarelpapier, 30 x 40 cm

 

 

'Landscape with robbed bank'

Binnenkort vertrekt Nanda Runge naar het Chinese European Art Center CEAC (Xiamen, China) voor een werkpriode van 3 maanden. Om haar verblijf te kunnen financieren maakte Nanda een serie van 28 tekeningen (penseel & pen op 300 g aquarelpapier, 18 x 24 cm) met de titel 'Landscape with robbed bank.

De tekeningen uit deze serie zijn te zien tijdens haar tentoonstelling in de galerie en zijn te koop voor Euro 175,- (incl. BTW en excl lijst).

Nanda Runge

'Landscape with robbed bank # 1', inkt op aquarelpapier, 18 x 24 cm

 

Nanda Runge

'Landscape with robbed bank # 4', inkt op aquarelpapier, 18 x 24 cm

 

 

 

 

 

 

 

 


home | info | kunstenaars | nieuws | nu | eerder | binnenkort | stock & boeken | @